Video recept

Provensálská bujabéza

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Provensálská bujabéza 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27153

Ingredience

omáčka rouille
1 ks Chilli paprička
125 g Majonéza
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek
Provensálská bujabéza
1 ks Bageta
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Martell cognac
800 g Mořské plody mix
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
1500 ml Vývar rybí
3 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 435kJ
18% Sacharidy 63 g
50% Tuky 38 g
102% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Provensálská bujabéza postup přípravy receptu:

1

Majonézu, nakrájenou chilli papričku, nasekaný česnek, lžíci protlaku a špetku soli rozšleháme na hladkou omáčku. V misce přikryté fólií vložíme do chladničky.

2

Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, pórek a česnek restujeme v hrnci na oleji doměkka, ne však do osmahnutí. Přidáme oloupaná, semínek zbavená rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak a víno. Vše promícháme. Přilijeme vývar, přidáme šafrán, pomerančovou kůru, svazek bylinek, špetku soli a pepře. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut za občasného promíchání.

3

Potom odstraníme pomerančovou kůru a bylinky. Do polévky přidáme očištěné ryby nebo mořské plody s pevným masem a vaříme 5 minut. Potom přidáme ryby nebo mořské plody s křehkým masem a vaříme ještě 3 minuty.

4

Nakonec polévku dochutíme koňakem, solí a pepřem.

5

Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Topinky potřeme připravenou omáčkou a vždy po dvou vložíme do misek. Zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept