Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27156

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1100 g Tuřín
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 681kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
16% Sodík 318 mg
4% Bílkoviny 2 g

Tuřínový krém postup přípravy receptu:

1

Oloupaný, na špalíčky nakrájený tuřín vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut doměkka.

2

Potom tuřín scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Hrnec postavíme na plotýnku, snížíme teplotu na minimum a přidáme máslo. Tuřín s máslem rozšťoucháme, přilijeme smetanu, okořeníme muškátem. Vše zpracujeme na hladké pyré, osolíme a opepříme podle chuti.

3

Podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo k zeleninovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept