Recept

Květák zapečený s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27178

Ingredience

25 g Cibule
1 ks Květák
250 g Maso mleté - mix
40 g Máslo čerstvé
50 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 320 mg
31% Bílkoviny 18 g

Květák zapečený s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Na polovině másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a chvíli podusíme asi 20 minut.

3

Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme povařený květák, pokryjeme mletým masem a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept