Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27184

Ingredience

50 g Celer bulvový
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
40 g Hrozinky
2 špetka Kmín drcený
50 g Mandle
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
40 ml Olej rostlinný
50 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 161kJ
6% Sacharidy 22 g
119% Tuky 89 g
19% Sodík 377 mg
58% Bílkoviny 33 g

Brněnský roštěnec postup přípravy receptu:

1

Maso z roštěnce naklepeme, nakrájíme na delší nudličky a na rozpáleném oleji smažíme asi 5 minut. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a přisypeme k masu. Přidáme ještě rozinky a na oleji s masem krátce orestujeme. Osolíme a okmínujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a dusíme asi hodinu, dokud maso nebude měkké. Nakonec vše posypeme drcenými mandlemi.

2

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept