Kapustové závitky s masem a sojovými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s masem a sojovými vločkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 27196 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sojové vločky |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové maso mleté |
Kapustové závitky s masem a sojovými vločkami | |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 892,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Vepřové maso mleté, Kapusta hlávková, Olej stolní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sojové vločky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s masem a sojovými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme směs: Houby nakrájíme na menší kousky a předem namočíme. Pak zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme namočené houby i s vodou a dusíme do měkka. Zasypeme sojovými vločkami, hladkou moukou, přidáme mleté maso, pepř, sůl a promícháme. Společně dusíme asi 20 minut. Náplň necháme trochu vychladnout. |
2 | Kapustu rozebereme na listy. Velká žebra seřízneme na sílu listu a spaříme horkou vodou. Necháme dobře okapat, rozložíme je na vál a plníme směsí. Svineme, převážeme nití a dáme do olejem vytřeného pekáče. Pokapeme rozpuštěným tukem, podlijeme vodou a zapečeme v troubě. |