Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 27211

Ingredience

40 ml Ocet vinný červený
80 ml Olej olivový
0,5 kg Paprika žlutá
100 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 948kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
29% Sodík 586 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sedmihradský salát postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme papriky, naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut z každé strany. Potom plech vyjmeme a papriky přendáme na 10 minut do mikrotenového sáčku, slupka pak půjde hladce stáhnout. Papriky bez slupky očistíme od jádřinců a podélně nakrájíme na pruhy. Na dresink si připravíme prolisovaný česnek, ocet, pepř, sůl a nakonec olej. Vše důkladně promícháme. Do plastové uzaviratelné nádoby klademe vrstvu paprik, zalijeme dresinkem a tak stále dokola až do vyčerpání surovin. Papriky pak stlačíme ke dnu, aby byly co nejvíc ponořené v dresinku. Dáme do ledničky na jeden den uležet. Před servírováním s předstihem vyndáme, aby olej nebyl ztuhlý, papriky okapeme a nazdobíme na talíři do vějířku, ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme k masům nebo rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz