Video recept

Houbový guláš s hovězím masem a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Houbový guláš s hovězím masem a bramborami 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27213

Ingredience

500 g Brambory
250 g Houby čerstvé
300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
200 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčatová šťáva
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
7% Sacharidy 26 g
21% Tuky 16 g
15% Sodík 297 mg
44% Bílkoviny 25 g

Houbový guláš s hovězím masem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou.

2

Do kastrolu vlijeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na kousky nakrájené houby. Poprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme a vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme horkou vodu nebo vývar, rajčatovou omáčku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

3

Potom přidáme opečené maso a pokrm jen prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

4

Houbový guláš ihned podáváme. Každou porci doplníme lžičkou bílého jogurtu.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Houbový guláš s hovězím masem a bramborami
Místo čerstvých hub jsem použil sušené - dopředu namočené - a bylo to taky dobré.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept