Párkový salát s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párkový salát s nivou
Párkový salát s nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27216 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 špetka | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
2 g | Cukr krupice |
30 g | Máta |
60 ml | Ocet vinný červený |
200 g | Okurky nakládané |
120 ml | Olej olivový |
300 g | Párky telecí |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát ledový |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 346,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Máta, Ocet vinný červený, Okurky nakládané, Salát ledový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky telecí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Párkový salát s nivou postup přípravy receptu:
1 | Telecí párky uvaříme na mírném ohni, lehce propícháme vidličkou, aby nepopraskaly. Vychladlé je osušíme a nakrájíme na slabá kolečka. |
2 | Všechny druhy sýra nakrájíme nebo nadrobíme najemno, vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kyselé okurky a párky. V jiné míse připravíme nálev - nasekáme nadrobno petrželku, mátu, zalijeme citronovou šťávou a octem, můžeme přidat půl lžičky cukru, také sůl, pepř a dle chuti chilli. Nakonec po troškách vléváme olej. Dresinkem zalijeme párkovo-sýrovou směs, důkladně promícháme a zakryté dáme do ledničky hodinu odležet. |
3 | Mezitím opereme ledový salát, rozdělíme ho na listy, nejmenší necháme na ozdobu. Na mělké míse utvoříme ze salátu misku a na ní vytvoříme kopeček z vychlazeného párkového salátu. Vrchol ozdobíme zbylými listy. Podáváme s pečivem. |
Poznámka
+ hodina na odležení