Zeleninovo-houbové kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninovo-houbové kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27217 |
Ingredience
9 g | Houby sušené |
3 polévková lžíce | Hrášek mražený |
600 g | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
0,5 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 516,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Kuře, Olej rostlinný, Víno bílé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninovo-houbové kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí maso bez kostí nakrájíme na kousky a zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji. |
2 | Přidáme omyté, na proužky nakrájené zelí, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a předem namočené houby. Vše osmahneme a podlijeme vývarem. Přilijeme sójovou omáčku, víno a povaříme na polovinu objemu šťávy. |
3 | Nakonec do pokrmu vmícháme hrášek a podusíme 5 minut. |
4 | Podáváme s rýží. |