Fazolkový salát se sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát se sójovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27227 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Dýňová semínka |
400 g | Fazolové lusky zelené |
40 ml | Ocet estragonový |
80 ml | Olej olivový |
30 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 813,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýňová semínka, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet estragonový, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolkový salát se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (max. 10 minut), ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Fazolky omyjeme, odštípneme oba konce a vhodíme do osolené vroucí vody spolu s česnekem. Vaříme jen tak, aby zůstaly křupavé, zcedíme a proplachujeme ledovou vodou, aby se zprudka ochladily. Necháme okapat. Vařená, oloupaná vejce nakrájíme na čtvrtky, omytá a osušená rajčata na osminky. Vychladlé fazolky nasekáme na asi 4cm kousky a v míse smícháme s červenou cibulkou nakrájenou nadrobno. Na dresink dohladka vymícháme estragonový ocet, prolisovaný česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a olej. Na mělkou servírovací mísu navršíme fazolky s cibulí, zalijeme dresinkem a dokola obložíme střídavě dílky vajec a rajčat, která ozdobíme nasekanou petrželkou. Fazolky posypeme dýňovými semínky a ihned můžeme servírovat. |