Salát z fazolek a fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolek a fazolí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27231 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
200 g | Cibule červená |
20 ml | Citronová šťáva |
250 g | Fazole bílé |
250 g | Fazolové lusky zelené |
20 ml | Hořčice |
200 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet česnekový |
80 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 432,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice, Mrkev kořen, Ocet česnekový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z fazolek a fazolí postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, posolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet, aby pustila šťávu. Fazolky dobře opereme a odštípneme oba konce. Oloupeme mrkev, cibuli a česnek a vcelku vložíme do studené vody, ve které už máme namočené fazole. Přivedeme k varu a přihodíme fazolky. Vaříme na mírném ohni, dokud všechna zelenina není měkká. Potom vyjmeme jednotlivou zeleninu a zcedíme fazole a fazolky. Fazolové lusky přepůlíme, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a smícháme v míse. Přikryjeme a necháme odležet v lednici. |
2 | Mezitím připravíme dresink. Smícháme citronovou šťávu, šťávu z cibule, ocet, hořčici, pepř a nakonec olej. Dresinkem zalijeme fazolovou směs a nakonec lehce vmícháme nasekanou petrželku. |
Poznámka
+ hodina na zchlazení