Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2725

Ingredience

450 g Cukr krupice
164 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
200 g Třešně sušené
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
23% Sacharidy 84 g
5% Tuky 4 g
2% Sodík 50 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pivní bábovka postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2

Vejce s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3

Pivo rozehřejeme, když začne pěnit přidáme spolu s rozpuštěným máslem do těsta. Poté vmícháme třešně namočené v rumu a obalené v trošce mouky. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 30minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát a vyklopíme.

4

Z piva a moučkového cukru utřeme polevu a přelijeme jí hotovou bábovku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept