Recept

Skopový hřbet podle babičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27250

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 g Křen
4 ks Okurky nakládané
1000 g Skopový hřbet
60 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
300 ml Zakysaná smetana
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,096 kcal
Kilojoule 4 586kJ
15% Sacharidy 53 g
93% Tuky 70 g
268% Sodík 5 g
109% Bílkoviny 61 g

Skopový hřbet podle babičky postup přípravy receptu:

1

Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet.

2

V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce.

3

V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání.

4

Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly.

5

Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept