Baklažánový salát po sicilsku s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklažánový salát po sicilsku s kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27252 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer - nať |
250 g | Cibule |
25 g | Kapary |
1 ks | Lilek |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
50 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 326,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 359,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Baklažánový salát po sicilsku s kapary postup přípravy receptu:
1 | Baklažán omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do síta, nasolíme lžičkou soli, necháme vylouhovat hořkou šťávu. Stonky celeru a cibule nakrájíme na kolečka a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme pokrájené olivy, rajčata a kapary, povaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 10 minut a odstavíme. Mezitím propláchneme baklažán, scedíme, osušíme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatohněda. K baklažánům přidáme uvařenou směs,osolíme, opepříme, promícháme a naservírujeme v míse ozdobené snítkou petrželky. Velmi chutné na topinky nebo jako směs do těstovin. |
Poznámka
+ 30 minut na odstátí nasolených baklažánů Baklažán - jinak též lilek