Recept

Baklažánový salát po sicilsku s kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 27252

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 600kJ
3% Sacharidy 13 g
14% Tuky 11 g
7% Sodík 136 mg
5% Bílkoviny 3 g

Baklažánový salát po sicilsku s kapary postup přípravy receptu:

1

Baklažán omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do síta, nasolíme lžičkou soli, necháme vylouhovat hořkou šťávu. Stonky celeru a cibule nakrájíme na kolečka a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme pokrájené olivy, rajčata a kapary, povaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 10 minut a odstavíme. Mezitím propláchneme baklažán, scedíme, osušíme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatohněda. K baklažánům přidáme uvařenou směs,osolíme, opepříme, promícháme a naservírujeme v míse ozdobené snítkou petrželky. Velmi chutné na topinky nebo jako směs do těstovin.

Poznámka

+ 30 minut na odstátí nasolených baklažánů Baklažán - jinak též lilek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz