Hovězí ocásek na víně

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ocásek naporcujeme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo a karotku na kolečka. Bylinky posekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme karotku, mírně orestujeme, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí šťávu, posypeme bylinkami, česnekem, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a dusíme aspoň hodinu a půl. Občas podle potřeby podléváme vodou.
  • 3
    Maso vyjmeme, šťávu necháme téměř vysmahnout, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vínem nebo vodou podle chuti. Povaříme 20 až 30 minut, maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.