Čekankový salát s mrkví a hrozinkami

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku očistíme, odkrojíme košťál a zbytek nakrájíme na slabší kolečka, pokapeme citronem proti zhnědnutí. Oloupeme mrkev a nastrouháme na jemno, přidáme do mísy k nakrájené čekance. Zázvor oloupeme a do mísy nastrouháme najemno. Přidáme nasekanou čerstvou mátu, pomerančovou šťávu, trochu medu, sůl, pepř a přikapeme sezamový olej. Důkladně vymícháme, aby se ingredience propojily. Do mísy s čekankou a mrkví přisypeme hrozinky a promícháme. Zázvorový dresink nalijeme na salát až těsně před servírováním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.