Recept

Telecí mozeček s husími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 27303

Ingredience

60 ml Bešamel
600 g Bramborová kaše
200 g Játra husí
40 g Lanýž
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí mozek
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 751kJ
8% Sacharidy 30 g
33% Tuky 25 g
35% Sodík 708 mg
33% Bílkoviny 19 g

Telecí mozeček s husími játry postup přípravy receptu:

1

Telecí mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do vařící vody, osolíme a vaříme 40 minut. Okapaný mozeček nakrájíme na velmi malé kousky, husí játra pokrájíme na jemno, smícháme, přidáme bešamel a nadrobno pokrájené lanýže, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme placičky velikosti karbanátků, obalíme je v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.

2

Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.

3

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept