Recept

Hovězí salát se zelenou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27309
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

30 g Bazalka
1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
4 plátek Chléb toastový
1 ks Cibule
3 g Cukr krupice
400 g Hovězí maso zadní
150 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
40 ml Ocet vinný
5 dl Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
200 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sardelová pasta
6 g Sůl
1 dl Víno bílé
500 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,357 kcal
Kilojoule 5 679kJ
6% Sacharidy 21 g
174% Tuky 130 g
35% Sodík 691 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí salát se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a česnek vcelku, petrželovou nať, bobkový list a pár kuliček nového koření, vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Petžel a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přihodíme do polévky a vaříme, dokud maso není měkké.

2

Mezitím rozebereme čínské zelí na listy, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pórek nakrájený na slabá kolečka, promícháme. Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru společně s kolečky mrkve a necháme vychladnout.

3

Mezitím si připravíme omáčku. Vinný ocet zředíme 4 lžícemi vody a vlijeme do mixéru. Přidáme toastový chléb, petržel a bazalku, olej a sardelovou pastu, trochu cukru, sůl a pepř, bílé víno, rozmixujeme dohladka.

4

Vystydlé maso nakrájíme na kostičky, vmícháme vařenou mrkev a celé přidáme do mísy s čínským zelím. Na závěr zalijeme zelenou omáčkou a promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept