Hovězí salát se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí salát se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27309 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
3 g | Cukr krupice |
400 g | Hovězí maso zadní |
150 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
40 ml | Ocet vinný |
5 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
200 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
6 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
500 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí salát se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a česnek vcelku, petrželovou nať, bobkový list a pár kuliček nového koření, vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Petžel a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přihodíme do polévky a vaříme, dokud maso není měkké. |
2 | Mezitím rozebereme čínské zelí na listy, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pórek nakrájený na slabá kolečka, promícháme. Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru společně s kolečky mrkve a necháme vychladnout. |
3 | Mezitím si připravíme omáčku. Vinný ocet zředíme 4 lžícemi vody a vlijeme do mixéru. Přidáme toastový chléb, petržel a bazalku, olej a sardelovou pastu, trochu cukru, sůl a pepř, bílé víno, rozmixujeme dohladka. |
4 | Vystydlé maso nakrájíme na kostičky, vmícháme vařenou mrkev a celé přidáme do mísy s čínským zelím. Na závěr zalijeme zelenou omáčkou a promícháme. |