Telecí plíce na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plíce na rajčatech
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
800 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
700 g | Telecí plíce |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 267,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Telecí plíce, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí plíce na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Plíce nakrájíme na větší kousky, vložíme do osolené vody a 30 minut povaříme. Okapané kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zežloutnout, přidáme kousky plic a orestujeme. Podlijeme vínem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata bez jader, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a posekanou petrželkou. Podusíme 30 minut. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |