Recept

Telecí plíce na rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27311

Ingredience

600 g Brambory vařené
1 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
800 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
700 g Telecí plíce
300 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
10% Sacharidy 35 g
18% Tuky 13 g
32% Sodík 637 mg
41% Bílkoviny 23 g

Telecí plíce na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Plíce nakrájíme na větší kousky, vložíme do osolené vody a 30 minut povaříme. Okapané kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zežloutnout, přidáme kousky plic a orestujeme. Podlijeme vínem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata bez jader, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a posekanou petrželkou. Podusíme 30 minut.

3

Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept