Recept

Kedlubnová polévka s kerblíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 27312

Ingredience

1 kg Kedlubna
1 ks Kerblík
5 plátek Klobása Dunajská
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř bílý
100 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
600 ml Vývar zeleninový
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 743kJ
14% Sacharidy 52 g
23% Tuky 18 g
51% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Kedlubnová polévka s kerblíkem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nakrájíme kedlubny na větší kostky. Šalotky oloupeme, jemně nasekáme a na horkém másle dusíme, dokud nezesklovatí. Přidáme kedlubny a několik minut společně dusíme. Zeleninu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka 15-20 minut. Několik lístků kerblíku odložíme stranou a zbytek dáme do polévky. Polévku propasírujeme, přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Ocet s jednou lžicí soli přidáme do 1l vody a přivedeme k varu. Vejce postupně rozklepneme do misky a po jednom je necháme sklouznout do vroucí vody. Necháme je 3-4 minuty povařit, vyndáme a necháme okapat. Polévku rozmixujeme do pěny, vložíme vejce a ozdobíme zbývajícím kerblíkem.

Poznámka

Kedlubna přispívá k dobrému a pravidelnému trávení. Obsahuje selen, vitamín C, draslík, železo, fosfor a vápník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept