Bramborový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s krevetami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27313 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Chřest zelený |
100 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Krevety tygří - loupané |
60 ml | Olej olivový |
20 ml | Omáčka sójová |
8 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Salát hlávkový |
100 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Omáčka sójová, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou. |
2 | Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám. |
3 | Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce. |
4 | Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej. |
5 | Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme. |