Bramborový salát s krevetami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou.
  • 2
    Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám.
  • 3
    Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce.
  • 4
    Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej.
  • 5
    Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.