Pečený chléb s goudou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený chléb s goudou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27319 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Chléb výběrový |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
60 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
250 g | Sýr Gouda 45% |
10 ml | Tabasco |
2 ks | Vejce slepičí |
12 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 139,8mg |
Draslík | 183,0mg |
Vláknina | 466,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Šalotka, Sýr Gouda 45%, Tabasco, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb výběrový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený chléb s goudou postup přípravy receptu:
1 | Bochník chleba, o průměru cca 24 cm, seřízneme ve 2/3. Vrchní kůrku si uschováme, střídku vydlabeme a dáme do misky. |
2 | Šalotku i papriku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Obojí pak orestujeme na rozpáleném másle. |
3 | Sýr zbavíme kůrky a nastrouháme jej. Přimícháme k chlebové střídce, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem. Přidáme restovanou zeleninu a dochutíme pepřem, tabascem a worcestrem. |
4 | Vše dobře promícháme a vlijeme do vydlabaného bochníku. |
5 | Pečeme při 225 °C cca 20 minut. |