Telecí ořech s lanýži

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatý telecí ořech vcelku vložíme do horké vody, osolíme a 7 až 10 minut povaříme, aby maso bylo tužší. Maso vyjmeme a necháme okapat. Ořech v jedné třetině odřízneme, a větší kus masa vydlabeme tak, aby nám vznikla kapsa o tloušťce stěn asi 2 cm. Vydlabané maso posekáme nadrobno, bešamel smícháme se smetanou a přimícháme spolu s plátky lanýže k vydlabanému masu. Nakonec vmícháme posekanou pažitku. Vzniklou směsí naplníme kapsu v masu, přiklopíme třetinou odříznutého masa, vložíme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky slaniny a chvilku opékáme, až slanina pustí tuk a cibule se orestuje. Nyní podlijeme vodou z hrnce, kde jsme povařili ořech, osolíme, opepříme a pečeme v troubě asi hodinu. Často maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z hrnce.
  • 2
    Upečené maso naporcujeme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.