Recept

Telecí ořech s lanýži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27326

Ingredience

200 ml Bešamel
600 g Bramborová kaše
1 ks Cibule
50 g Lanýž
20 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
900 g Telecí ořech

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
6% Sacharidy 23 g
30% Tuky 23 g
46% Sodík 928 mg
67% Bílkoviny 38 g

Telecí ořech s lanýži postup přípravy receptu:

1

Kulatý telecí ořech vcelku vložíme do horké vody, osolíme a 7 až 10 minut povaříme, aby maso bylo tužší. Maso vyjmeme a necháme okapat. Ořech v jedné třetině odřízneme, a větší kus masa vydlabeme tak, aby nám vznikla kapsa o tloušťce stěn asi 2 cm. Vydlabané maso posekáme nadrobno, bešamel smícháme se smetanou a přimícháme spolu s plátky lanýže k vydlabanému masu. Nakonec vmícháme posekanou pažitku. Vzniklou směsí naplníme kapsu v masu, přiklopíme třetinou odříznutého masa, vložíme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky slaniny a chvilku opékáme, až slanina pustí tuk a cibule se orestuje. Nyní podlijeme vodou z hrnce, kde jsme povařili ořech, osolíme, opepříme a pečeme v troubě asi hodinu. Často maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z hrnce.

2

Upečené maso naporcujeme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept