Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa
35 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 150gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKmín drcený
- 40gramůOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5decilitrVývar z hovězích kostí
- 0,5kusRohlíky bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme.
- 2Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme.
- 3V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple.
- 4Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.