Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
150 g | Maso mleté - mix |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 245,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rohlíky bílé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme. |
2 | Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme. |
3 | V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple. |
4 | Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží. |