Dušené mleté maso s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené mleté maso s cibulkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 27333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Maso mleté - mix |
10 g | Mouka polohrubá |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 280,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené mleté maso s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji restujeme na slabé plátky pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme dál. Dbáme, aby se nedělaly hrudky. Poté přimícháme mouku, sůl, pepř a krátce smažíme. Do osmažené směsi vlijeme vývar a pod poklicí za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. |
2 | Ihned podáváme s vařenými brambory. |