Recept

Telecí hrudí s klobásovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27338

Ingredience

2 ks Cibule
10 g Estragon
500 ml Hovězí vývar základní
500 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín celý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
100 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2000 g Telecí hruď
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 837kJ
5% Sacharidy 18 g
60% Tuky 45 g
26% Sodík 517 mg
85% Bílkoviny 48 g

Telecí hrudí s klobásovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.

2

Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.

3

Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept