Recept

Pikantní bujon s chilli a masovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27343

Ingredience

masové knedlíčky
60 g Hovězí maso mleté
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
55 g Vepřové maso mleté
n s chilli
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
0,5 dl Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 232kJ
8% Sacharidy 30 g
143% Tuky 107 g
31% Sodík 626 mg
96% Bílkoviny 54 g

Pikantní bujon s chilli a masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si knedlíčkovou směs: do misky si vodou namočíme pokrájený rohlík. Pak ho vymačkáme a promícháme s vepřovým a hovězím mletým masem, vajíčkem, solí a pepřem.

2

1 litr pikantního scezeného bujonu s chilli (bez masa a zeleniny) přivedeme k varu. Masovou knedlíčkovou směs přes děrované sítko (na noky) pomocí vařečky protlačíme do bujonu.

3

Noky vaříme při mírné teplotě jen 5-10 minut. Až nakonec přidáme omytou pokrájenou petrželovou nať a podáváme.

4

Pikantní bujon s chilli [27342]:

5

Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou a drobně ji pokrájíme.

6

Scezený světlý hovězí vývar přivedeme pomalu k varu. Vmícháme do něj 0.5 dl chilli omáčky, 2 lžičky worcesterské omáčky a 2 špetky cayenského pepře.

7

Nakonec přidáme pokrájenou petrželku a podáváme.

8

Hovězí světlý vývar [27325]:

9

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

10

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

11

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

12

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto by jsme měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

13

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

14

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept