Sekaná pečená v kapustových listech

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy z kapusty vložíme do vroucí osolené vody, vaříme tři minuty a necháme okapat. Oloupeme mrkev a vaříme téměř doměkka, poté nakrájíme na silnější kousky. Vejce rozšleháme. Cibuli a petrželovou nať posekáme na drobno. Formu ve tvaru věnce vymažeme tukem.
  • 2
    V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř, cibuli, petrželovou nať, mrkev, vejce a zahustíme strouhankou.
  • 3
    Do formy vložíme listy kapusty tak, aby z poloviny přesahovaly z obou stran přes okraj. Na listy položíme masovou směs a přes něj přehneme přesahující části listů. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba čtyřicet minut. Upečený věnec vyklopíme na mísu a servírujeme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.