Pečená špikovaná jelení kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená špikovaná jelení kýta
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 27356 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Jalovec |
200 g | Jelení maso |
10 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jelení maso, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená špikovaná jelení kýta postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme. |
2 | Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory. |