Recept

Pečená špikovaná jelení kýta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 27356

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kávová lžička Jalovec
200 g Jelení maso
10 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 507kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
18% Sodík 357 mg
55% Bílkoviny 31 g

Pečená špikovaná jelení kýta postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme.

2

Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept