Recept

Řízky z jelení kýty na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 27358

Ingredience

20 g Celer bulvový
30 g Cibule
0,5 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Hřebíček
200 g Jelení maso
1 ks Knedlík kynutý
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
20 g Olej rostlinný
20 g Petržel kořen
1 ks Skořice celá
10 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
14% Sacharidy 50 g
52% Tuky 39 g
16% Sodík 311 mg
50% Bílkoviny 28 g

Řízky z jelení kýty na víně postup přípravy receptu:

1

Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

2

Jelení řízky z kýty naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Poté přendáme na talíř. Na olej vsypeme slaninu s cibulí a restujeme, dokud nezrůžoví. Poté přimícháme nakrájenou zeleninu, orestované řízky, koření, kůru z půlky citronu, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, občas zamícháme a podle potřeby podlijeme. Poté maso vyjmeme, do omáčky zašleháme mouku, přidáme víno a podle chuti ocet a cukr. Omáčku řádně provaříme a propasírujeme. Do omáčky vrátíme maso, prohřejeme a hned podáváme s knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept