Recept

Telecí soté se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27361

Ingredience

150 ml Bešamel
1 ks Bobkový list
400 g Brambory
150 ml Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
2 špetka Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
6% Sacharidy 21 g
42% Tuky 31 g
29% Sodík 581 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí soté se žampiony postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na nudličky, v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme a pár minut restujeme. Podlijeme vínem, vývarem a bešamelem. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, česnekem a petrželkou. Vaříme pozvolna hodinu a půl. Tekutina se průběžně odpařuje.

2

Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přidáme k masu, šťávu necháme vyvařit asi o třetinu a můžeme podávat.

3

Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept