Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27379

Ingredience

150 g Cukr krupice
60 g Droždí
1 hrst Hrozinky
250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
400 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka sójová plnotučná
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 091kJ
23% Sacharidy 83 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 316 mg
37% Bílkoviny 21 g

Celozrnný mazanec postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a sójovou mouku. Vyhloubíme důlek a nasypeme do něj cukr, rozdrobíme droždí a přilijeme trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.

2

Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, žloutky, špetku soli, omyté rozinky, nasekané mandle a ořechy. Vypracujeme tužší těsto a necháme je asi 1 hodinu kynout.

3

Z těsta vytvarujeme bochánek, potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Poznámka

Z těsta můžeme připravit i vánočku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept