Sachr dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sachr dort
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2738 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
445 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr krupice |
165 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
195 g | Máslo čerstvé |
195 g | Mouka polohrubá |
9 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 247,8mg |
Draslík | 340,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sachr dort postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 175C. |
2 | Máslo necháme změknout a utřeme se 165g cukru do pěny. Postupně přidáme žloutky a 195g čokolády. Poté vmícháme sníh ušlehaný z bílků, nakonec přidáme mouku a těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme. |
3 | Pečeme asi 60minut. |
4 | Mezitím připravíme polevu. Cukr svaříme s vodou, mírně zchladíme a vmícháme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. |
5 | Upečený korpus necháme vychladnout, podélně přepůlíme, potřeme částí polevy, sestavíme a na povrch rozetřeme zbytek polevy. Necháme ztuhnout a podáváme. |