Skopové kotlety s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety s rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27381 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Hrášek |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 ml | Rajčatová šťáva |
200 g | Rýže loupaná |
4 ks | Skopové kotlety |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 252,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rajčatová šťáva, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopové kotlety s rýží postup přípravy receptu:
1 | Kotlety u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli větší kus másla. Opékáme rovnoměrně z obou stran. Kotlety vyjmeme, na pánev přisypeme papriky pokrájené na kostičky a hrášek. Na másle smažíme asi 7 minut. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj kotlety, přidáme rýži, kterou jsme smíchali s hráškem a paprikou z pánve. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatovou šťávu, a pečeme 25 minut. |
3 | Na talířích pokrm posypeme posekanou petrželkou. |