Skopové kotlety s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety s bramborem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
4 ks | Skopové kotlety |
2 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 590,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kotlety s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, posypeme solí, pepřem a špetkou kmínu. Na pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm usmažíme dozlatova. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vsypeme do něj cibuli pokrájenou na kolečka, na ni položíme kotlety a vložíme do vyhřáté trouby. Asi po pěti minutách, kdy už bude cibule osmahnutá, přilijeme vývar, ochutíme bobkovým listem, prolisovaným česnekem, tymiánem a petrželkou. Pečeme 20 minut. Nyní přidáme brambory nakrájené na plátky, ještě trochu osolíme a pečeme dalších 15 minut. Nepodléváme, voda se musí téměř vypéct. |
3 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme. |