Recept

Vepřový guláš z kolena

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27390

Ingredience

500 g Cibule
2 špetka Kmín drcený
15 plátek Knedlík kynutý
2 špetka Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
150 g Salám jemný
60 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové koleno
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 105kJ
7% Sacharidy 27 g
102% Tuky 77 g
115% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Vepřový guláš z kolena postup přípravy receptu:

1

Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, mletou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, kmínem, rajčatovým protlakem, utřeným česnekem, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří a zbyde jen tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Na konci vaření vmícháme do guláše majoránku.

2

Vařená vejce, salám, okurku a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme a touto směsí posypeme porce guláše.

3

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept