Recept

Vepřový guláš z kolena

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vepřový guláš z kolena 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27390
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
500 g Cibule
2 špetka Kmín drcený
15 plátek Knedlík kynutý
2 špetka Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
60 g Sádlo škvařené
150 g Salám jemný
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové koleno

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 105kJ
7% Sacharidy 27 g
102% Tuky 77 g
115% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Vepřový guláš z kolena postup přípravy receptu:

1

Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, mletou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, kmínem, rajčatovým protlakem, utřeným česnekem, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří a zbyde jen tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Na konci vaření vmícháme do guláše majoránku.

2

Vařená vejce, salám, okurku a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme a touto směsí posypeme porce guláše.

3

Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový guláš z kolena
Měla jsem méně tučné koleno, tak jsem na základ použila klasické sádlo. Doporučuji jako první restovat cibuli, teprve pak přidat papriku, jen nechat za stálého míchání zpěnit a okamžitě přidat nakrájené maso a míchat. Někdo základ s paprikou před přidáním masa zastříkne vodou. Paprika se nechává krátce, jinak zhořkne. Když se maso zatáhlo, tak přidat sůl, pepř, kmín a teprve přidat protlak a ještě chvíli restovat. Nakonec přidat česnek, trochu vařící vody a nechat dusit. Pokud se pak zahušťuje tím způsobem, jak uvádí recept, měkké maso bych vytáhla. Může se taky zahustit i jíškou nebo tzv. suchou jíškou, což je mouka opražená nasucho. Guláš jsem podávala s chlebem a doplnila pouze cibulí. Sůl a koření jsem dala dle potřeby.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept