Vepřový guláš z kolena

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
77 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, mletou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, kmínem, rajčatovým protlakem, utřeným česnekem, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří a zbyde jen tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Na konci vaření vmícháme do guláše majoránku.
  • 2
    Vařená vejce, salám, okurku a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme a touto směsí posypeme porce guláše.
  • 3
    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 12. 2016
Vepřový guláš z kolena
Měla jsem méně tučné koleno, tak jsem na základ použila klasické sádlo. Doporučuji jako první restovat cibuli, teprve pak přidat papriku, jen nechat za stálého míchání zpěnit a okamžitě přidat nakrájené maso a míchat. Někdo základ s paprikou před přidáním masa zastříkne vodou. Paprika se nechává krátce, jinak zhořkne. Když se maso zatáhlo, tak přidat sůl, pepř, kmín a teprve přidat protlak a ještě chvíli restovat. Nakonec přidat česnek, trochu vařící vody a nechat dusit. Pokud se pak zahušťuje tím způsobem, jak uvádí recept, měkké maso bych vytáhla. Může se taky zahustit i jíškou nebo tzv. suchou jíškou, což je mouka opražená nasucho. Guláš jsem podávala s chlebem a doplnila pouze cibulí. Sůl a koření jsem dala dle potřeby.
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2020
Vepřový guláš z kolena
Dobrý recept, ale příliš složité dokončení, stačí pouze kolečka cibule.