Recept

Guláš z vepřových jater

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Guláš z vepřových jater 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27391

Ingredience

500 g Cibule
800 g Játra vepřová
1 kávová lžička Kari koření
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 ml Omáčka sójová
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Polévkové kostky Vitana
500 g Rýže dušená
60 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
12% Sacharidy 44 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 462 mg
70% Bílkoviny 40 g

Guláš z vepřových jater postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na větší nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme játra, mletou papriku a chvilku restujeme, dokud se paprika nerozpustí v tuku. Podlijeme vodou a vaříme 30 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme. Vaříme dalších 30 minut. Pár minut před koncem vaření guláš ochutíme solí, pepřem, kostkou masoxu, česnekem, kari kořením a sojovou omáčkou.

3

Hotový guláš podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Dušenou rýži můžeme vmíchat přímo do guláše.

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Guláš z vepřových jater
Guláš je výborný.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept