Guláš tří barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš tří barev
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27400 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
700 g | Cibule |
300 g | Hovězí kližka |
300 g | Játra vepřová |
2 špetka | Majoránka |
25 ml | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rohlíky bílé |
40 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
70 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 251,4mg |
Draslík | 652,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Guláš tří barev postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky a oddělíme od sebe. Játra nakrájíme na nudličky a dáme také zvlášť. V hrnci vyškvaříme kostičky slaniny, přidáme sádlo, přisypeme cibuli a necháme zežloutnout. Přisypeme obě mleté papriky, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso, orestujeme, a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Šťávu vysmahneme na tuk a přidáme vepřové maso, které znovu pustí šťávu. Necháme opět vysmahnout na tuk a přidáme do hrnce játra, orestujeme, podlijeme vodou a vaříme zvolna hodinu a čtvrt. Maso by mělo být téměř měkké, dochutíme prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, majoránkou, vmícháme strouhanku a vaříme ještě 10 až 15 minut. |
2 | Podáváme s rohlíky nebo vařenými těstovinami. |