Recept

Haše ze skopového masa s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27422

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Lilek
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
150 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
200 g Rýže dušená
400 g Skopová plec
40 g Strouhanka
80 g Sýr Gruyére
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
10% Sacharidy 35 g
74% Tuky 55 g
37% Sodík 730 mg
38% Bílkoviny 22 g

Haše ze skopového masa s rýží postup přípravy receptu:

1

Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilek očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky lilků a lehce orestujeme. Poté plátky vyskládáme na dno pekáčku. Na pánev přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a chvilku podusíme. Stáhneme z ohně, do masa vmícháme dušenou rýži, rajčatovou omáčku, dobře promícháme a vložíme do pekáčku na lilky. Posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, zakapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 50 minut.

3

Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept