Recept

Musaka ze skopového masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27425

Ingredience

100 ml Bešamel
1 ks Cibule
2 ks Lilek
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
50 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
700 g Skopová plec
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
6% Sacharidy 23 g
67% Tuky 50 g
18% Sodík 352 mg
33% Bílkoviny 19 g

Musaka ze skopového masa postup přípravy receptu:

1

Maso umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilky na plátky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Cibuli vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přimícháme bešamel a rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme.

3

Plátky lilků obalíme v mouce a na másle orestujeme z obou stran.

4

Pekáček trochu vymažeme máslem a střídavě pokládáme plátky lilků a masovou směs, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou bude masová směs. Posypeme strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 a 1/4 hodiny.

5

Porce na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept