Kachní prsa na chilli a pomerančích

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.
  • 2
    Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
  • 4
    Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.
  • 5
    Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.