Video recept

Kachní prsa na chilli a pomerančích

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Kachní prsa na chilli a pomerančích 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27427

Ingredience

omáčka
2 ks Badyán
1 polévková lžíce Chilli omáčka
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet rýžový
2 ks Pomeranče
1 ks Skořice celá
4 polévková lžíce Víno červené
1 polévková lžíce Zázvor celý
Kachní prsa na chilli a pomerančích
2 ks Cibulka jarní
4 ks Kachní prsa
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
16% Sacharidy 57 g
13% Tuky 10 g
30% Sodík 600 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kachní prsa na chilli a pomerančích postup přípravy receptu:

1

Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.

2

Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.

3

V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.

4

Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.

5

Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.

Poznámka

Zázvor najemno nastrouháme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept