Recept

Hlávkové zelí dušené

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2746

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 l Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
60 g Tuk
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 707kJ
2% Sacharidy 5 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 412 mg
6% Bílkoviny 3 g

Hlávkové zelí dušené postup přípravy receptu:

1

Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na poloviny, pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme lžičku cukru, ocet a zelí. Dusíme bez pokličky a podle potřeby podlijeme vývarem.

3

Měkké zelí zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept