Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 27465
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 g Cibule
100 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
0,5 kávová lžička Majoránka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
20 g Protlak rajčatový
10 g Slanina vepřová
100 g Srnčí maso
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
250 ml Vývar z hovězích kostí
100 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
13% Sacharidy 45 g
12% Tuky 9 g
37% Sodík 740 mg
64% Bílkoviny 36 g
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš postup přípravy receptu:

1

Srnčí a zaječí maso pokrájíme na kostky. Na drobno nakrájíme slaninu a cibuli. Houby nakrájíme na střední kostky, česnek utřeme, petrželovou nať drobně posekáme.

2

Slaninu s cibulí restujeme v hlubokém rendlíku, dokud cibule nezezlátne. Poté vsypeme papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a po chvilce vmícháme maso, všechno zbylé koření, sůl, orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme, je-li třeba i podlijeme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou, chvilku restujeme a poté vmícháme vývar, řádně rozmícháme a dusíme pod poklicí do měkka. Před dokončením vsypeme houby, česnek, majoránku a petrželovou nať.

3

Ihned podáváme s chlebem, případně knedlíkem. Zdobíme pár snítkami petržele.

Poznámka

Není-li sezóna, lze guláš připravit z předního hovězího masa.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept