Vinné zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinné zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2747 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk |
0,1 l | Víno bílé |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 141,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Ocet vinný, Sůl, Tuk, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vinné zelí postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlené zelí nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a ocedíme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme cukr, vinný ocet, okapané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec zelí zaprášíme moukou, přilijeme víno a ještě 15 minut dusíme. |