Kysané zelí jablečné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí jablečné
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2749 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 12 g
14% Sodík 278 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.

Kysané zelí jablečné postup přípravy receptu:
1 | Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli nakrájenou na nudličky. |
2 | Kysané zelí překrájíme, přidáme ke slanině s cibulí, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. |
3 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, mírně pocukrujeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelí. Dusíme doměkka. |
4 | Nakonec zelí podle chuti osolíme. |