Zapečené krůtí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené krůtí maso
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27504 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 kávová lžička | Kapary |
1 kg | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
3 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 788,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Krůtí maso, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené krůtí maso postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso lehce naklepeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Maso osolíme a opepříme. |
3 | Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme. |
4 | Maso přendáme do pekáče a podlijeme červeným vínem. |
5 | Před pečením maso poklademe šalvějí, bazalkou, pokapeme kapary, nezapomeneme posypat sýrem. |
6 | Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 180 °C. |