Recept

Vepřové karé s broskvemi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27509

Ingredience

2 ks Bobkový list
1000 g Broskve
6 g Cukr moučkový
4 g Hřebíček
100 g Máslo čerstvé
150 ml Ocet vinný
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
4 g Tabasco
6 g Tymián čerstvý
1400 g Vepřová pečeně
200 ml Voda pitná
5 g Zázvor mletý
2 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,352 kcal
Kilojoule 5 659kJ
12% Sacharidy 44 g
142% Tuky 106 g
13% Sodík 261 mg
105% Bílkoviny 59 g

Vepřové karé s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Maso okořeníme zázvorem a necháme grilovat při 225 °C cca 30 minut. Odstraníme vypečený tuk, maso přemístíme do pekáčku, zapíchneme do něj 3 hřebíčky, osolíme, opepříme, potřeme 30 g másla a okořeníme tabascem. Vrátíme opět do trouby.

2

Ocet svaříme s veškerým kořením a cukrem, poté slijeme přes sítko a 4 polévkové lžíce získané omáčky vlijeme k masu. Maso za občasného podlévání pečeme při 185 °C cca 80 minut.

3

Broskve oloupeme a rozpůlíme. Necháme osmažit na zbylém rozpáleném másle, opepříme a zalijeme zbytkem octové omáčky. Vše krátce povaříme. Omáčku z broskví smícháme se šťávou z masa a zalijeme jí maso.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept