Vepřové kotlety s ardenskými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s ardenskými bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
90 g | Cibule perlová |
4 g | Jalovec |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka s vyšším obsahem tuku |
260 g | Vepřové kotlety |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 65,9mg |
Draslík | 854,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka s vyšším obsahem tuku, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kotlety s ardenskými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli zbavíme slupek, přidáme pokrájenou šunku a vše necháme restovat na rozpáleném másle do úplného propečení. |
2 | Kotlety osolíme, opepříme a necháme smažit 7 minut z každé strany, poté přendáme k restované zelenině. |
3 | Ke šťávě z kotlet přilijeme víno, přidáme jalovec, vše necháme povařit. |
4 | Kotlety servírujeme s oblohou ze zeleniny přelité omáčkou. |