Recept

Ražniči z telecího brzlíku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27517

Ingredience

300 g Anglická slanina
200 g Chléb konzumní
50 ml Citronová šťáva
1000 ml Hovězí vývar základní
225 g Máslo čerstvé
12 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
800 g Telecí brzlík

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,329 kcal
Kilojoule 5 561kJ
19% Sacharidy 70 g
120% Tuky 90 g
74% Sodík 1 g
101% Bílkoviny 57 g

Ražniči z telecího brzlíku postup přípravy receptu:

1

Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut.

2

Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna a zatížené 2kg závažím necháme 60 minut odležet.

3

Takto připravené maso pokrájíme na kousky o velikosti 1x1x2 cm.

4

Zakapeme olejem, posypeme sekanou petrželí, dobře promícháme.

5

Slaninu pokrájíme na kousky 2x2 cm velké.

6

Chleba zbavíme kůrek a rozdrobíme.

7

Kousky masa střídavě napichujeme na jehly, prokládáme slaninou. Ražniči potřeme rozpuštěným máslem (30 g) a obalíme v nadrobeném chlebu.

8

Dáme grilovat na 18 minut, během grilování otáčíme, osolíme a opepříme.

9

Vařenou rýži smícháme s trochou másla, citrónovou šťávou a nasekanou petrželí. Podáváme jako přílohu k ražniči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept